chat anonimii de ieri,vedetele de azi
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

teste psihologice

2 participan?i

In jos

teste psihologice Empty teste psihologice

Mesaj  kikilina Sam Ian 05, 2008 6:03 pm

[b]"Carmen plangea cu lacrimi de crocodil, deci nu se prefacea", "Hai ca am fost inteleapta astazi, mi-a placut de mine dar numai pentru 2 minute!", „se cearta in contradictoriu”, „se intampla lucruri”, "S-a intamplat o...intamplare”, „curatenie lucie”, "Ignoranta e mai putin dureroasa", "emisa" "Barbatii sunt copii cu suflet de femeie", "Ai fugit mancand chibrite", „te-ai suparat ca magaru pe sat”, „om trai si om vedea”, „se intampla o situatie”, „faptele si cuvintele pe care le intreprind”, „fara conceptii premeditate”, "lucrurile se vor intampla in consecinta", „nu face c spune popa fa ce ZICE popa”, "..cate obiceie atatea bordeie, cum se spune...", " se pare ca cam pe aicea este adevarul", "acele complimete ne da incredere in noi", "in curte e o masina pe care ei va trebui sa concureze, "'om trai si 'om afla'", „pana nu te dai cu capu de tocu usii nu apreciezi iubirea”, "pe de alta parte", „fiecare zona cu sarbatorile ei”, „o bucurie de care ne-am bucurat”, "D-na Elena , nu vreti dvs sa fiti asa, ca o particula de praf si sa stati in gandurile lor?", „unii care o iubesc si unii care o iubesc mai putin”, "ati dansat pe capete", " vom vedea la sfarsit deznodamantul acestui concurs", "Adina sa nu te plangi, pentru ca desi ai o mana in ghips, s-ar putea sa nu ai maini suficiente pentru a te tine de mana cu cei din jur", "vom continua sa facem zapping prin viata concurentilor", „relatiile care se intampla in casa NPM”, "mai devreme sau mai tarziu, poate inima va bate si, cine stie, poate se va elibera din lanturi...", "mai laudati-va din cand in cand..ca modestia strica", "copii vor fi mici si la 40 ani", "lucruri pamantene", "pana nu calculezi fiecare cifra in parte nu ajungi la balanta finala!"

kikilina

Numarul mesajelor : 33
Data de inscriere : 04/01/2008

Sus In jos

teste psihologice Empty PARTEA I ...:))PENTRU KIKILINA:))

Mesaj  hrisanti Mier Feb 20, 2008 7:59 am


ACEST ARTICOL ESTE UN CADOU PENTRU TINE! Very Happy Very Happy Very Happy PENTRU CAT DE MULT AI SCRIS PE PORT!(CHIAR DACA NU ESTE UN "SCRIS DE MANA".... Very Happy Very Happy Very Happy


[table cellSpacing=0 cellPadding=0 width=760 border=0][tr vAlign=top][td width=441]
Analiza Grafologica (tradusa din limba engleza, "Handwriting Analysis") este stiinta si arta analizei personalitatii prin analiza scrisului de mana. Scrisul de mana este un obicei (arc reflex) inconstient. Acest obicei s-a format, in cele mai multe cazuri, in jurul anilor 6-8 ai vietii, in primele clase din ciclul primar, atunci cand am invatat literele si cifrele, cand am invatat sa scriem.

Personal, fac distinctie intre Analiza Grafologica si Grafologie. Pentru mine, Analiza Grafologica este termenul"Handwriting Analysis" tradus din limba engleza. Tradus
mot-a-mot,"Handwriting Analysis" inseamna "Analiza Scrisului de Mana". Pe scurt, am"Analiza Grafologica". Grafologia, termen tradus din "Graphology" este o stiinta bazata pe aproximativ aceleasi principii ca ale Analizei Grafologice, numai ca scopul este unul diferit. Scopul Grafologiei este de a compara diverse tipuri de scris de mana in vederea identificarii persoanelor care le-au scris - este folosita in criminalistica si in verificarea autenticitatii actelor, mai ales.

Analiza Grafologica studiaza personalitatea celui care a scris. Grafologia compara si identifica autorul scrisului. Voi folosi totusi in continuare si in tot acest portal si termenul "Grafologie" cu referire directa la Analiza Grafologica, tocmai pentru ca multi sunt obisnuiti cu termenul mai simplu "Grafologie".
Daca ar fi sa ne aducem aminte de acele momente cand am invatat sa scriem, ne reamintim ca trebuia sa ne gandim la cum anume trebuie sa facem o litera sau alta. De fapt, mai intai am exersat desenand simple bastonase si linii. Abia apoi am inceput sa formam litere si cifre cu acestea. Acest proces a fost unul constient. Ca adulti nu mai ne gandim cum anume trebuie sa facem literele, pur si simplu scriem cursiv, totul petrecandu-se in inconstient - spunem ca scrisul a intrat in competenta insconstienta, este un obicei, un arc reflex,"un program automat" pe care il"rulam".
Acest proces al invatarii este similar cu orice alt proces de invatare - condusul autoturismului, inot, mers pe bicicleta sau role si asa mai departe. Dupa ce am deprins comportamentul la un nivel constient, mintea noastra inconstienta a preluat sarcinile pe care le realizam constient.

In cazul scrisului de mana se intampla un lucru foarte interesant. Pe masura ce faceam literele in mod constient, usor-usor inconstientul preia aceasta sarcina de a"desena" pe hartie acele simboluri. Astfel, in acest moment noi, in mod constient, nu trebuie decat sa ne gandim la sensul cuvintelor si mintea inconstienta trimite imediat impulsuri electrice foarte fine catre mana si degetele noastre"spunandu-le" exact cum sa faca simbolurile invatate care denota sensul a ceea ce gandim constient. Astfel, acum scriem fara interventie constienta.

Cu alte cuvinte, acum, ca adulti, mintea noastra inconstienta este cea care scrie literele.

In mod cert, o legatura intre starea mentala si miscarile musculare exista. Daca nu crezi asta, gandeste-te pentru un moment la un nou-nascut care rade. Cum si cand stie acel copil sa rada si cand sa planga? Raspunsul? Nu stie, de fapt. Este pur si simplu ceva natural, este ceva innascut. Si pe masura ce"invatam" noi si noi stari pe parcursul vietii vom exprima acest lucru in exterior prin mimica, gestica, postura.

Astfel, legaturile dintre procesele si starile mentale si muschii corpului sunt evidente. De-a lungul evolutiei umane, antropologii si expertii in psihologie si sociologie au identificat si separat tot mai multe reactii musculare legate de emotii si stari interne."Ultima moda" in domeniu este NLP (Programare Neuro-Lingvistica) in care sunt foarte bine definiti"indicii de accesare" - acele reactii musculare si fiziologice, in general, (de la miscarea ochilor pana la miscarea degetelor sau reactii ale pielii - inrosire, schimbare de temperatura etc) care ne indica prezenta unei anumite stari mentale la cel observat.

Astfel, scrisul de mana este doar expresia unor miscari musculare deosebit de complexe si fine in acelasi timp (mana, degete). La fel cum putem "citi" un om dupa postura, gestica, mimica si alte"indicii", la fel putem "citi" personalitatea unui om analizand scrisul sau. Cu putin ajutor, acum putem citi multe trasaturi de personalitate din scris - de la stari emotionale simple precum fericire sau tristete, la lucruri intime precum sensibilitate sau frustrare sexuala.

Scrisul indica diverse caracteristici ale mintii inconstiente si ale personalitatii. Aceste indicii sunt insa codificate in modul in care respectiva persoana scrie. Analiza Grafologica este stiinta care decodifica acest limbaj si care ne ajuta sa intelegem personalitatea din scris. Este un test de personalitate, intr-un fel. Si inca unul dintre cele mai bune teste de personalitate pe care le-am intalnit.

Analiza Grafologica tine atat de medicina cat si de psihologie. In mod cert, Analiza Grafologica este o stiinta empirica prin excelenta. Ea combina un studiu de factori fizici si emotionali in incercarea de a intelege mai bine oamenii. In acelasi timp, nu exista doi oameni la fel pe acest pamant. La fel cum fiecare din noi are o voce diferita, amprente digitale diferite sau aspect fizic diferit, la fel fiecare din noi are un scris de mana diferit de al oricarui alt om.

In Analiza Grafologica (Grafologie) este usor sa identificam trasaturi de personalitate, emotiile (emotivitatea), trasaturi intelectuale, procese mentale, procese de gandire, energie fizica si psihica - toate aceste lucruri sunt dezvaluite prin scrisul de mana. Un bun analist grafolog poate"depista" la o prima vedere aproximativ 100 de trasaturi de personalitate. Combinand aceste trasaturi, adaugand experienta sa in Analiza Grafologica si psihologie, expertul grafolog poate identifica chiar si 400 de trasaturi de personalitate.

Din experienta proprie, rata de succes este undeva intre 70 si 95%, uneori mergand pana aproape de 100%, pe aproximativ 100 de trasaturi de personalitate. Aceasta rata de succes de 70-95% provine din faptul ca eu ca analist grafolog nu am inca abilitatea de a citi cu exactitate maxima scrisul. Cu alte cuvinte, inca fac greseli, desi am analizat in ultimii 4 ani de zile sute si sute de exemple de scris de mana ale prietenilor, cunostintelor si oamenilor total necunoscuti! Analiza Grafologica nu minte tocmai pentru ca scrisul nu minte! Cel care se poate insela este analistul grafolog care inca nu a atins excelen"Cu toata onestitatea, admit ca m-am inselat cu privire la scrisul oamenilor.
Greselile pe care le-am facut au fost rezultatul faptului ca am omis anumite
trasaturi ale scrisului de mana pe care nu le-am identificat.
In experienta mea, Analiza Grafologica nu s-a inselat niciodata."

--- Bart Baggett, analistul grafolog numarul 1 in lumeAstfel, Analiza Grafologica este unul dintre cele mai eficiente teste de personalitate. Este clasificata, din necesitate mai mult, ca un test clinic. Analiza Grafologica (Grafologia) este folosita pe scara larga in Statele Unite si in Europa de Vest mai ales in departamentul resurse umane in recrutarea personalului si evaluarea sa si, bineinteles, in psihoterapie ca motoda de evaluare psihologica si ca terapie pentru consiliere psihologica.
Tehnologia din spatele Analizei Grafologice
Unul din lucrurile care imi plac in mod deosebit la Analiza Grafologica este faptul ca nu conteaza cine este autorul scrisului. Poti analiza scrisul indiferent de sex, religie, nationalitate, varsta si asa mai departe. Nu conteaza nici macar daca scrie cu mana stanga sau cu dreapta sau chiar daca scrie cu piciorul! (Vorbesc serios, exista oameni cu handicap care scriu, literalmente, folosindu-se de degetele de la picioare. Si unii scriu mai frumos decat multi dintre cei care scriu cu mana! Creierul si corpul uman sunt doua sisteme foarte versatile.)
Analiza Grafologica se aplica la fel, indiferent de om. Singura conditie este sa scrie in caractere latine. Analiza Grafologica pe care o cunosc eu analizeaza doar scrisul latin. Cred, in acelasi timp, ca este posibila analiza grafologica si a altor sisteme de caractere. Pur si simplu este nevoie de cercetare in acest sens. Oamenii sunt oameni indiferent de simbolurile pe care le folosesc in scris.

Scrisul denota personalitatea indiferent de simbol, cultura, varsta, sex, religie... etc.

Tehnologia in Analiza Grafologica este una simpla. Cercetatorii, de-a lungul anilor, au corelat miscarile neuro-musculare cu diversele trasaturi de personalitate observabile la diferiti subiecti. Aceste trasaturi au fost clasificate in patternuri de comportament uman si patternuri de gandire (patternuri mentale). Astfel, fiecare trasatura de personalitate poate fi identificata printr-un anumit pattern neurologic si fiecare persoana care are o anumita trasatura de personalitate are si acel pattern neurologic relevat de micro-miscarile musculare aferente.

Aceste micro-miscari musculare aferente trasaturilor de personalitate si starilor mentale sunt "exprimate" in ceea ce se numeste"limbajul trupului" (body language) si scrisul de mana. Analiza Grafologica este, din acest punct de vedere, stiinta Neuro-Analizei (Neuro-Analysis).

De fapt, Analiza Grafologica dateaza de pe vremea Imperiului Roman. In forma sa moderna, Analiza Grafologica este veche de aproximativ 200 de ani. In acest moment este o stiinta atat de exacta incat poti cunoaste aproape in amanunt o persoana care pana acum 30 de minute iti era complet straina!

Scrisul poate fi analizat in 15 minute. Intr-o jumatate de ora un analist grafolog cu experienta poate identifica mai bine de 100 de trasaturi de personalitate.

Imi place foarte mult o metafora pe care o foloseste Bart Baggett, mentorul meu in ceea ce priveste Analiza Grafologica, atunci cand vorbeste despre modul in care se desfasoara o analiza grafologica.
El compara procesul de analiza al scrisului cu modul in care privesti un tablou realizat de un pictor faimos. De la distanta, tabloul poate fi vazut in toata splendoarea sa, cu toate culorile alese si aranjate superb, cu toate liniile cromatice si de luminozitate in armonie.
Pe masura ce ne apropiem de tablou, ne dam seama ca de fapt acest tablou este realizat din miscari simple ale pensulei artistului. Daca am sta cu privirea foarte aproape de tablou, am observa ca se pot vedea punctele de culoare lasate de pensula ca niste bobite fine de nisip. Aici, din apropiere, miile de puncte nu au un sens.

Pe masura ce ne indepartam, observam cum acele mii de puncte se imbina perfect si ne ofera toata frumusetea tabloului.

Acele puncte sunt trasaturile individuale de personalitate pe care fiecare le avem. Daca le privim individual, nu putem sa tragem o concluzie si nu putem observa intreaga imagine a persoanei. Daca ne departam, viziunea noastra se schimba si observam cum acele mii de trasaturi se combina cu altele si ne confera imaginea de ansamblu a personalitatii si a persoanei pe care o privim.
Ce NU este Analiza Grafologica
Analiza Grafologica (Grafologia) nu este despre ghicitul personalitatii. Nu este vorba despre noroc. Nu se bazeaza pe noroc si ghicit. Dimpotriva. Este o stiinta inrudita, de fapt, cu stiintele neurologice si psihologia.

In acelasi timp, trebuie sa spun ca exista unele limite ale Analizei Grafologice:

[list=1]
[*]Nu se poate observa sexul persoanei care a scris. Scrisul nu arata sexul persoanei, chiar daca uneori este posibil, prin decodificarea diverselor trasaturi, sa faci o aproximare cu rata de reusita destul de mica in ceea ce priveste sexul persoanei. Poti identifica unele trasaturi ca fiind specifice unui sex sau altuia, dar nu poti 100% spune doar analizand scrisul ca respectiva persoana este barbat sau femeie.
[*]Nu se poate observa varsta persoanei care a scris. La fel ca in cazul sexului, nu poti sti varsta persoanei care a scris, desi unele trasaturi de personalitate iti pot oferi o imagine asupra varstei. Chiar si asa, am descoperit de nenumarate ori trasaturi specifice adolescentei la persoane de peste 30 de ani si invers, trasaturi specifice varstei adulte la persoane de doar 14-15 ani. Mai in gluma, mai in serios, in zilele noastre cel mai sigur mod de a afla varsta unei persoane, mai ales in cazul fetelor/femeilor, este sa le ceri actul de identitate. Vorbesc din experienta.
[*]Poate unul din cele mai fascinante lucruri in Analiza Grafologica este faptul ca nu poti sti daca persoana care a scris este dreptace, stangace sau ambidextra decat daca ea iti spune sau daca o vezi tu scriind. La fel de ciudat si miraculos este ca nu poti sti daca persoana respectiva a scris cu mana sau cu piciorul! Si nu vorbesc la figurat, ci la propriu! Unii oameni, din cauza handicapului, au invatat sa scrie cu piciorul (tinand obiectul de scris intre degetele de la picioare) sau folosindu-se de gura (tinand obiectul de scris intre dinti). Indiferent de cat de ciudat si/sau miraculos suna toate acestea, personalitatea persoanei tot poate fi decodificata prin scris!
[*]Nu se poate observa cultura persoanei care a scris. Nici macar nu se pot observa direct credintele, valorile si regulile unei persoane. Ceea ce se observa in scris sunt trasaturi de personalitate, nu credinte. Iti poti face o imagine despre aceste structuri ale persoanei (credinte, valori, reguli) indirect, combinand diverse trasaturi si utilizand la maxim experienta acumulata ca analist grafolog si, eventual, ca psiholog si/sau coach. Insa intotdeauna exista suficient loc pentru a gresi analiza. Cel mai bine este, mai ales la inceput, sa te limitezi la ceea ce poti vedea direct din scris. Altfel faci un deserviciu imens Analizei Grafologice si tie insuti, pentru ca lumea nu te va lua in serios cand incepi sa bati campii. In acest sens, am creat un articol in care am descris trasaturile si locul unde ele se pot observa in scris prin Analiza Grafologica.
Aplicarea Analizei Grafologice in dezvoltarea personala si profesionala
La ce imi foloseste pana la urma Analiza Grafologica? Raspunsul simplu si scurt la aceasta intrebare este: la cunoastere si auto-cunoastere a personalitatii. Daca stii care este personalitatea unui om, atunci stii foarte multe lucruri despre el.
Iar daca stii foarte multe lucruri despre el, atunci poti sa-ti dai seama cum va reactiona in diverse situatii, poti sa-ti faci o imagine despre viata lui personala si profesionala, despre nevoile si dorintele sale.


Ultima editare efectuata de catre hrisanti in Mier Feb 20, 2008 8:13 am, editata de 4 ori

hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty PARTEA II,,,:))PENTRU KIKILINA

Mesaj  hrisanti Mier Feb 20, 2008 8:05 am

PARTEA II Very Happy Very Happy


Analiza Grafologica poate fi aplicata in dezvoltarea personala. Simpla constientizare a trasaturilor de personalitate poate ajuta foarte mult pe oricine. Un simplu "test de personalitate" prin Analiza Grafologica iti poate oferi o imagine surprinzator de detaliata despre tine. Personal, cred ca este util si "ecologic" ca fiecare analist grafolog nou sa aplice principiile Grafologiei in situatia lui - sa se auto-analizeze si sa puna sub lupa testarii aceasta stiinta! Doar asa va fi convins de puterile Analizei Grafologice.

Analiza Grafologica poate fi folosita nu doar ca un intrument de testare psihologica, un test de personalitate, ci si ca un instrument (clinic) de terapie. Terapia prin Analiza Grafologica se numeste "Grafo-terapie" (din engleza, "Grapho-Therapy"). Grafo-terapia nu este altceva decat procesul, relativ simplu, de schimbare a scrisului (a anumitor litere si grupuri de litere din scris) pentru a schimba trasaturile de personalitate.

Poate ca la prima vedere acest lucru pare o joaca de copil... ceva pueril si total lipsit de adevar si aplicabilitate. Tot ceea ce pot spune este ca eu am reusit sa-mi schimb cateva trasaturi esentiale doar prin Analiza Grafologica. Doar prin Analiza Grafologica! Nu am folosit alte modele si tehnici de dezvoltare personala.

Analiza Grafologica poate si este folosita astazi la scara larga in companii in Statele Unite si in Europa de Vest. In Romania nu cunosc nici un loc unde sa se implementeze aceste principii, desi am informatii ca au fost cateva cazurile in care s-a incercat testarea acestor principii ale Analizei Grafologice. Romania, dupa cum ne-am obisnuit, este cu 30 de ani poate in urma Americii si a tarilor din Vestul Europei.

Analiza Grafologica este aplicata la nivel de organizatii si companii in testarea personalului, in recrutare si practic in toate etapele ale procesului de selectie de personal si managementul resurselor umane. Cand ai o unealta atat de precisa in testarea omului, iti dai seama ca o poti folosi ca test de personalitate, analiza, schimbare si chiar prognozare pentru evolutia personalitatii umane.

Ah! Si mai este un secret de care m-am bucurat timp de 4 ani de zile... si de care ma voi bucura cat voi trai. Analiza Grafologica este un MAGNET SOCIAL. Nu conteaza sexul, varsta, frumusetea, inteligenta... parca toata lumea este fermecata de ideea decodificarii personalitatii prin scris! Timp de 4 ani de zile, dupa sute si sute de analize grafologice, doar o singura persoana, o fata, o fosta colega de grupa din facultate a refuzat sa-i analizez scrisul. O singura persoana dintre multe sute de persoane!

Nu stiu exact care este explicatia fenomenului. Poate ca oamenilor le place sa se vorbeasca despre ei. Poate ca este pur si simplu interesant sa afli lucruri noi despre tine. Sunt multe lucruri. Analiza Grafologica poate fi folosita pentru a crea rapport (vezi informatiile si articolele despre NLP) in comunicare.

Practic, te poti duce la orice persoana aproape in orice context si sa-i propui o analiza grafologica. Poate este incredibil, dar pe mine m-a refuzat o singura persoana timp de 4 ani de zile! Am abordat lume complet straina folosindu-ma de Analiza Grafologica pentru a crea rapport. Mi-am analizat de-a lungul timpului prietenii, partenerii de afaceri, cunoscutii si multe din persoanele nou cunoscute!

Analiza Grafologica este de departe cel mai bun "ice-breaker" din cate am cunoscut. Este un "magnet social". Fie ca este vorba despre persuasiune, despre analiza unui potential partener de afaceri, partener de viata, prieten sau unui prieten pe care acum il cunosti... se pare ca aproape nimeni nu ii poate rezista acestei superbe si romantice unelte de auto-cunoastere: Analiza Grafologica.
<HR align=left width=400 color=#999999 SIZE=1>

Integritate si ecologie in Analiza Grafologica
Ecologia este esentiala pentru un analist grafolog. Folosesc termenul de "ecologie" care este provenit, ca si sens pe care il discut aici, din NLP (Programare Neuro-Lingvistica). Simplu spus, in NLP "ecologia" este un termen care se refera la a comunica si influenta cu integritate.

Acest concept se aplica in toate activitatile umane, iar Analiza Grafologica nu face exceptie.

Analiza Grafologica este o unealta foarte puternica. In 15 minute poti afla mai multe despre un om decat poate el insusi sa stie despre sine! Nici eu nu am crezut la inceput, de aceea m-am decis sa investighez domeniul. Si bine ca am facut acest lucru, pentru ca, pentru mine, Analiza Grafologica a insemnat inceputul unei noi vieti si unei noi personalitati!

In entuziasmul si hotararea mea, am facut cateva greseli din care am avut multe de invatat. Ecologia a fost un domeniu unde m-am impiedicat de cateva ori.

In mod cert inconstient am spus cateva lucruri pe care nu trebuia sa le spun sau pe care le-am spus cum nu trebuia sa le spun. Ecologie inseamna sa nu faci mai mult rau decat bine. E ca si cand ai incerca sa ajuti, dar de fapt ajungi sa faci foarte multe stricaciuni.

Ecologia presupune a actiona cu integritate si respect fata de persoana pe care o analizezi. Evita orice fel de judecata de valoare. Persoana din fata ta este OK, ea nu trebuie "reparata" intr-un fel sau altul. Nimeni nu este perfect si oamenii iau cele mai bune decizii cu nivelul de informatie pe care il au, cu nivelul de abilitate si cunoastere pe care il au. Fii echidistant si intotdeauna diplomat.

Respecta, mai presus de orice, persoana din fata ta ca un exponent superb al diversitatii si frumusetii umane. Chiar daca persoana nu este perfecta, nici tu nu esti. Tine minte limitele tale si limitele "uneltei" - Analiza Grafologica (Grafologie) - pe care o folosesti. Evita a incerca sa repari si sa schimbi persoana din fata ta. Nu vei putea.

Actioneaza ecologic, cu respect si recunostinta fata de talentul si informatiile pe care ti le-a oferit Analiza Grafologica. Putini au rabdarea, inspiratia si dedicarea de a fi un bun analist grafolog. Foloseste-ti puterea aceasta pentru a influenta cu integritate.


Ultima editare efectuata de catre hrisanti in Mier Feb 20, 2008 8:12 am, editata de 2 ori

hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty PARTEA III,,:))PENTRU KIKILINA

Mesaj  hrisanti Mier Feb 20, 2008 8:26 am

PARTEA .III.
Analiza Grafologica.
Oricine poate incepe sa analizeze scrisul in aproximativ 30 de minute dupa ce a citit si a vazut exemplele acestor trasaturi descrise. Eu ma voi limita la doar a spune in ce litere se observa trasaturile. Nu voi da si exemplele grafice. Exista litere care exprima o gama variata de trasaturi de personalitate - cum sunt de exemplu literele t, j, p, o si altele.
Trasaturile sunt scrise in ordine alfabetica.

  • Abilitate organizatorica - persoana care are o buna viziune, o buna coordonare mentala si are "talentul" de a crea ordine acolo unde este haos; de obicei are un temperament melancolic, este ordonata, analitica si are multa imaginatie si creativitate - litera f.
  • Agresivitate - persoana care ataca des verbal si fizic - literele g, j, y, uneori f.
  • Ambivert - un tip din cele trei tipuri de exprimare a emotiilor; aceasta persoana nu este nici introvertita, nici extrovertita; este foarte stabila emotional si se poate intelege foarte bine atat cu introvertitii cat si cu persoanele extrovertite - toate literele.
  • Analitic (tip de gandire analitic) - persoana care are capacitatea si de cele mai multe ori nevoia de a analiza foarte bine informatiile inainte de a lua o decizie; are tendinta de a despica firul in patru - literele m, n si eventual w.
  • Anti-social - persoana care nu are incredere in oameni si are foarte putini prieteni; ii este chiar teama de a nu fi ranita; un mare impediment in calea dezvoltarii relatiilor intime - literele g, j, y.
  • Argumentativ - persoana careia ii place sa discute in contradictoriu; trasatura va fi accentuata daca persoana este incapatanata, analitica, iritabila, sarcastica si/sau impulsiva - litera p.
  • Atent la detalii - persoana care este atenta la detalii, care observa aproape totul; are o memorie foarte buna; trasatura accentuata daca este analitica si are putere de concentrare foarte buna - literele i, j.
  • Auto-mintire, inselare de sine (in engleza, "self-deceit") - persoana care se minte pe ea insasi; persoana are tendinta de a distorsiona perceptia ei asupra realitatii astfel incat sa fie o "imagine" care ii convine; are o tendinta de a nu fi obiectiva cu ea insasi si cu cei din jur, cu situatiile de viata in general; o trasatura foarte complicata, cu implicatii la nivel inconstient deosebit de grave - litera o, uneori si in a, d, g, q.
  • Auto-conducere si leadership - persoana care poseda calitati de lider, specifice omului de succes - se observa direct doar in semnatura.
  • Comprehensiv (tip de gandire comprehensiv) - persoana care are o minte agera si care poate lua decizii foarte repede; de obicei este o persoana curioasa, usor impulsiva, deosebit de inteligenta si de cele mai multe ori se grabeste; unii o considera geniu - literele m, n, chiar h si i.
  • Cumulativ (tip de gandire cumulativ) - persoana care simte nevoia sa aiba toate datele si informatiile inainte de a decide; invata ceva mai incet, gandeste mai incet, dar gandirea ei este de calitate si invata intr-un mod foarte constiincios si solid; de cele mai multe ori are o mare putere de creativitate - literele m, n si uneori h.
  • Curiozitate - persoana care mereu cauta noi informatii si este interesata sa afle mereu fapte si lucruri noi; simte de multe ori nevoia de diversitate; este de cele mai multe ori o persoana rapida in gandire si actiuni - literele m, n, chiar h si r.
  • Delasator - persoana care mereu va face maine ceea ce poate face azi... de fapt, de cele mai multe ori sfarseste prin a nu mai face deloc acel lucru; un impediment imens in calea succesului - litera t.
  • Diplomatie - persoana care stie sa spuna lucrurilor pe nume si sa fie si diplomata in acelasi timp - literele m, n.
  • Direct - persoana care nu pierde timpul cu introducerile; spune lucrurilor pe nume, direct, fara "inflorituri"; de obicei este o persoana rapida in gandire - litera t.
  • Dominant - persoana care incearca in majoritatea situatiilor sa detina controlul; ii place sa dea ordine si se asteapta ca oamenii sa o urmeze fara multe comentarii; cand este insotita de sarcasm, trasatura se accentueaza; este vazuta de multi ca o trasatura rea, o personalitate prea puternica si chiar tiranica - litera t.
  • Ego - persoana care are o imagine de sine exagerata, care isi acorda o importanta mult prea mare; se combina neaparat cu trasaturile: imagine de sine, mandrie, dominant si alte trasaturi; dificil de evaluat - toate literele mari.
  • Entuziasm - persoana care in mod obisnuit se entuziasmeaza; de obicei este o persoana optimista si extrovertita sau ambiverta; rareori este introvertita; de obicei are temperament sangvinic si/sau coleric dominant - litera t.
  • Extrovertit (extravertit) - un tip din cele trei tipuri de exprimare a emotiilor; persoana extrovertita (extravertita) isi exprima in mod liber si clar emotiile; nu tine in sine trairile sale, indiferent daca sunt pozitive sau negative; este un bun actor si poate sa relationeze usor cu oamenii; de obicei este o persoana deosebit de empatica, dezvoltand empatie cu extrovertitii si ambivertii, mai rar cu persoanele introvertite; de obicei are temperament sangvinic si coleric - toate literele.
  • Fluiditate in gandire (fluiditate mentala) - persoana care detine capacitatea de a gandi fluent, de a exprima idei intr-un mod fluent si logic; de obicei are bune calitati de orator; mai toti marii scriitori (in orice domeniu, de la romancieri la gazetari veritabili) au aceasta caracteristica - literele f, g si in multe alte locuri in scris, cat si in semnatura.
  • Frustrare fizica - persoana care are frustrari la nivel fizic, frustrari care pot tine de: corp si aspectul corpului sau handicap corporal, calatorii, exercitii fizice si, bineinteles, sex (viata sexuala); da, aceste lucruri intime se observa clar in scris, mai ales pentru un analist grafolog experimentat - literele g, j, y.
  • Gelozie - persoana care si-a dezvoltat o frica nejustificata fata de partenerul de viata; este o persoana foarte posesiva; in cazuri extreme se manifesta prin reactii si comportamente paranoice, mai ales daca persoana este sensibila la critica si are alte multe temeri si insecuritati - toate literele mari, de obicei M, Y, T, W, C.
  • Generozitate - persoana care doreste sa ajute pe altii, deosebit de generoasa; de multe ori are tendinta de a uita ca uneori este bine sa spuna "nu"; ii este greu sa refuze cand i se cere ajutorul - toate literele.
  • Imaginatie - persoana cu imaginatie bogata; de obicei poate vizualiza foarte bine, are capacitatea de a crea mental experiente bogate (vizual, auditiv si kinestezic); are tendinta de a exagera lucrurile tangibile, realitatea; are tendinta de a face din tantar armasar; de obicei are nevoie de diversitate si se plictiseste repede, trasatura accentuata de alte trasaturi de personalitate - literele g, j, y si in alte locuri in scris.
  • Imaginea de sine - "cartea de vizita" a persoanei, cum ii spun eu; o buna imagine de sine spune multe, la fel de multe spune si o imagine de sine suferinda; imaginea de sine este probabil "inima" personalitatii pentru ca din ea sunt "pompate" o serie intreaga de trasaturi; in acelasi timp, imaginea de sine este "oglinda" personalitatii pentru ca este rezultanta a numeroase trasaturi de personalitate; imaginea de sine este un adevarat "nod de trafic" in personalitate, de ea fiind legate multe trasaturi de personalitate; imaginea de sine este cheia succesului in ceea ce priveste personalitatea; poate fi cel mai mare dusman (daca imaginea de sine este scazuta, foarte mica) sau cel mai bun prieten daca imaginea de sine este una sanatoasa - litera t.
  • Imaturitate - persoana care are tendinta de a trai prea mult in prezent, in mod imatur, nefacandu-si planuri de viitor si trecand prin viata fara obiective; are sistemele de valori si credinte in permanenta schimbare si ajustare; trasatura intalnita des, in mod normal, la adolescenti; la adulti se transforma in incapacitate sau refuz de a privi in perspectiva, de a stabili obiective, de a-si asuma diverse responsabilitati - toate literele.
  • Incapatanare - persoana care se tine cu dintii de credintele si opiniile ei; se leaga de multe alte trasaturi - literele t si d.
  • Individualist - persoana care simte nevoia sa iasa cumva, prin orice mijloace uneori, in evidenta; trasatura comuna la adolescenti; la adulti, nevoia de individualizare se poate transforma in extravaganta; denota totodata si trasaturi artistice, necesitand corelare cu alte trasaturi de personalitate - literele i, j.
  • Introvertit - un tip din cele trei tipuri de exprimare a emotiilor; persoana introvertita retine in interiorul sau emotiile; introvertitul nu isi exprima emotiile decat foarte rar si de cele mai multe ori atunci cand nu le mai poate tine in sine - fie emotii pozitive (extaz, fericire deosebita), fie emotii negative (depresie, anxietate); de obicei introvertitul are temperament melancolic si flegmatic - toate literele.
  • Intuitie - persoana care are "un al saselea simt" foarte bine dezvoltat; are o tendinta de a "simti" evenimentele si situatiile, lumea si oamenii in general; o trasatura foarte rara si foarte valoroasa, dar si foarte greu de identificat in scris - toate literele.
  • Iritabilitate - persoana care se enerveaza usor; de obicei persoana are dezvoltat un grad de manie fata de sexul opus sau fata de oameni in general si/sau categorii sociale, etnice etc; foarte sensibila - litera i, uneori si j.
  • Loialitate - persoana care va sta cu tine la bine si la rau; loialitatea se manifesta fata de persoane, credinte, valori si organizatii; o trasatura pe cale de disparitie; foarte, foarte rar intalnita in scris - litera i.
  • Mincinos - persoana care nu spune adevarul, care distorsioneaza realitatea in mod voit; acestei persoane nu i se poate acorda incredere; nu te baza pe aceasta persoana; daca esti curios, persoanele mincinoase pot fi identificate foarte usor si cu Analiza Grafologica nu au unde sa se ascunda - litera o.
  • Nevoie de activitate fizica - persoana care simte nevoia de a avea multe si diverse activitati fizice: exercitii fizice, calatorii, activitate sexuala intensa - litera p, mereu verificata prin literele g, j, y.
  • Nevoie de atentie - persoana care cauta mereu sa atraga atentia; este modul ei de a cauta acceptarea sociala si de a-si demonstra ca este de valoare; trasatura foarte intalnita la adolescenti - toate literele.
  • Nevoie de provocari - persoana care simte mereu nevoia de provocari si de cele mai multe ori manifesta manie si frustrare fata de sexul opus; tipul persoanei care este atrasa de femei/barbati "hard to get"; un joc foarte periculos, din care cel putin o persoana va sfarsi ranita sentimental (si nu numai, in cazuri extreme); o trasatura foarte neplacuta, cu adanci radacini in inconstient; foarte greu de inteles, cu atat mai greu de controlat sau elimat; in doze infime trasatura poate fi una stimulanta, pozitiva - literele c, a, d, uneori e, g, q.
  • Nevoie de responsabilitate - persoana care simte nevoia sa detina responsabilitate intr-un domeniu sau altul; un lider innascut - literele W, M, D, chiar S si Y.
  • Optimism - persoana care vede mai mereu partea plina a paharului; o trasatura care se afla in stransa legatura cu entuziasmul; o trasatura foarte placuta si foarte utila - toate literele.
  • Perfectionism - persoana care cauta mereu excelenta; in doze moderate este o trasatura utila, insa dusa la extrem poate supara pe cei din jur si poate crea frustrare in cel care o detine; persoanele cu temperament melancolic sunt prin excelenta perfectioniste - toate literele.
  • Perseverenta - persoana care nu se da batuta pana cand nu reuseste; o garantie a succesului; este o trasatura esentiala pentru atingerea excelentei in orice domeniu - litera t, uneori z, y, f.
  • Perversiune - persoana care manifesta comportamente de perversiune de orice tip si in orice forme - litera y, uneori g, j.
  • Personalitate dubla - persoana care manifesta schimbari frecvente de stari emotionale, uneori chiar schimbari mari in sisteme de credinte si valori; dusa la extrem trasatura este mai mult decat o personalitate instabila emotional, este chiar dubla personalitate (split personality) - toate literele.
  • Precaut - persoana care intotdeauna verifica de doua ori inainte de a lua o decizie; trasatura accentuata daca este analitica si atenta la detalii; este exact opusul persoanei impulsive - toate literele.
  • Putere de concentrare - persoana care are puterea de a se concentra cu usurinta si de cele mai multe ori este concentrata; de multe ori atenta la detalii si foarte putin impulsiva, este precauta de multe ori - toate literele.
  • Sarcasm - persoana care are "limba ascutita"; de cele mai multe ori persoana aceasta imbraca o critica intr-o gluma; sarcasmul este un mecanism de aparare preferat de cei mai multi dintre noi; o trasatura foarte des intalnita; in cazuri extreme persoanele sarcastice pot fi rele, dure, tiranice chiar si pot indeparta oamenii mai ceva decat te poate indeparta un miros neplacut - litera t.
  • Secretos - persoana care nu spune decat rareori tot ce are pe suflet; mereu va tine unele lucruri pentru ea; stie sa tina secrete; are nevoie acuta de spatiu, intimitate si nu acorda decat in cazuri exceptionale o a doua sansa mincinosilor si celor care i-au inselat increderea - litera o.
  • Sensibilitate la critica - persoana care este in general sensibila la ceea ce spun si fac ceilalti, mai ales cei apropiati (prieteni, familie, partener de viata); de obicei are o imagine de sine slaba; in cazurile extreme, sensibilitatea la critica se transforma in paranoia - litera d.
  • Sfidator - persoana care nu accepta sa aiba un sef, care nu accepta autoritatea; de multe ori pare genul "razvratitului"; trasatura foarte intalnita la adolescenti - litera k.
  • Simtul umorului - persoana care stie sa faca o gluma si stie sa si guste o gluma atunci cand i se spune una; persoanele cu simtul umorului dezvoltat sunt de obicei persoanele cu temperament sangvinic; trasatura este accentuata de sarcasm - litera t si in multe alte litere in scris.
  • Sinceritate - persoana care este deschisa si spune adevarul; de obicei spune lucrurilor pe nume; da, acum poti sa-ti dai seama daca cel/cea de langa tine este sincer/a doar privindu-i scrisul - litera o.
  • Supra auto-constientizare (in engleza, "self-consciousness") - persoana care isi impune standarde foarte inalte pe care rareori reuseste sa le atinga; o persoana foarte auto-critica; ii este frica de respingere si de a fi ridiculizata; ea va evita respingerea si rusinea cu orice pret, fiind cea mai mare temere a ei - literele m si n.
  • Teama de succes - persoana care, intr-adevar, se teme de propriul succes; aceasta teama este in stransa legatura cu imaginea de sine (foarte scazuta) si este sustinuta de credinte limitative si sisteme de credinte si valori aflate in contradictie; o trasatura care se elimina foarte greu si este poate cea mai perfida dintre toate temerile si insecuritatile persoanei; este precum cancerul: nu iti dai seama ca il ai decat prea tarziu; din fericire, in ceea ce priveste personalitatea, niciodata nu este prea tarziu pentru o schimbare - litera y.
  • Ura - persoana care are o manie puternica fata de o persoana sau oameni in general; o trasatura foarte urata, care este intalnita de la oameni foarte posesivi, gelosi, violenti pana la criminali in serie; este, din fericire, extrem de rara; in 4 ani de zile nu am intalnit decat o singura persoana cu aceasta trasatura; oricum, una imi este de ajuns cat pentru o viata intreaga - toate literele.
    Ce spui de toate aceste trasaturi?

hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty LEGEA LUI OHM:))))))

Mesaj  hrisanti Mier Feb 20, 2008 10:55 am

Legea lui OHM

Legea lui Ohm sau legea conducției electrice, stabilește legăturile între intensitatea curentului electric (I) dintr-un circuit, tensiunea electrică (U) aplicată și rezistența electrică (R) din circuit.
Legea lui Ohm se poate aplica și unei porțiuni de circuit.

Formulare

teste psihologice 150px-Vir teste psihologice Magnify-clip
Relația R cu I și U în "Legea lui Ohm"


Legea lui Ohm se aplică pentru conductori electrici la capetele cărora se aplică tensiuni electrice. Legea lui Ohm spune că într-un circuit intensitatea (I) curentului electric este direct proporțională cu tensiunea (U) aplicată și invers proporțională cu rezistența (R) din circuit. Formula matematică a legii lui Ohm este:
teste psihologice 4cb86d2f7eafe1a7fe78aedd841bafa0,
unde


I este intensitatea curentului, măsurată în amperi (A);

U este tensiunea aplicată, măsurată în volți (V);

R este rezistența circuitului, măsurată în ohmi (Ω).
Cu alte cuvinte, în cazul unui rezistor a cărui rezistență este constantă, dacă tensiunea crește, intensitatea curentului va crește proportional cu tensiunea și invers. Un astfel de rezistor care respectă fidel legea lui Ohm se numește rezistor ohmic.
teste psihologice 6c1c3c2808421de6d0864e167f3a26dd


Smile)))))=))

hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty LISTA DE MATEMATICIENI

Mesaj  hrisanti Mier Feb 20, 2008 11:08 am

Listă de matematicieni
<LI>
<LI>
Abul Wafa (940 – 997 sau 998) persan

<LI>
<LI>
Valeriu Alaci (1884 - 1955) român

<LI>
<LI>
<LI>
<LI>
<LI>
<LI>
<LI>
<LI>
<LI>Emanoil Bacaloglu (1830 - 1891) român
<LI>Dan Barbilian (1895 - 1961) român
<LI>Stefan Banach (1892 - 1945) polonez
<LI>Isaac Barrow (1630 - 1677) englez
<LI>Eugenio Beltrami (1835 - 1900) italian
<LI>Daniel Bernoulli (1700 - 1782) elvețian
<LI>Jakob Bernoulli (1654 - 1705) elvețian
<LI>Johan Bernoulli (1667 - 1748) elvețian
<LI>Friedrich Wilhelm Bessel (1784-1846) german
<LI>Étienne Bézout (1730 - 1783) francez
<LI>George David Birkhoff (1884-1944) american
<LI>Wilhelm Blaschke (1885 - 1962) ?
<LI>Farkas Bolyai (1775 - 1856) român
<LI>Janos Bolyai (1802 - 1860) român
<LI>Bernard Bolzano (1781 - 1848) ceh
<LI>George Boole (1815 - 1864) irlandez
<LI>Emile Borel (1871 - 1956) francez
<LI>Brahmagupta (598 - 660) indian
<LI>Luitzen Egbertus Jan Brouwer (1881-1966) olandez
Georges-Louis Leclerc de Buffon (1707-1788) francez

</LI>

hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty lista II

Mesaj  hrisanti Mier Feb 20, 2008 11:10 am


hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty LISTA III

Mesaj  hrisanti Mier Feb 20, 2008 11:13 am

<LI>Pierre de Fermat (1601 - 1665) francez
<LI>Ludovico Ferrari (1522 - 1565) italian
<LI>Scipione del Ferro (1465 - 1526) italian
<LI>Fibonacci (vezi: Leonardo din Pisa) italian
<LI>Joseph Jean-Baptiste Fourier (1768 - 1830) francez
<LI>Ronald Aylmer Fisher (1890 - 1962) englez
<LI>Abraham Fraenkel (1891 - 1965) israelian de origine germană
<LI>Erik Ivar Fredholm (1866 - 1927) suedez
<LI>Gottlieb Frege (1848 - 1925) german
<LI>Ferdinand Georg Frobenius (184
</LI>

hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty LISTA DE MATEMATICIENI....V.

Mesaj  hrisanti Mier Feb 20, 2008 11:39 am


hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty LISTA DE MATEMATICIENI....VI.

Mesaj  hrisanti Mier Feb 20, 2008 11:47 am

<LI>Julius Plucker (1801 - 1868) german
<LI>Henri Poincaré (1854 - 1912) francez
<LI>Siméon Denis Poisson (1781 - 1840) francez
<LI>Dimitrie Pompeiu (1873 - 1954 ) român
<LI>Jean Victor Poncelet (1788 - 1867) francez
<LI>Tiberiu Popoviciu (1906 - ? ) român
<LI>Proclus (410 - 485) d. Hr. grec
Ptolemeu (Claudios Ptolomaios) (85 - 168) d. Hr. grec

Lambert Adolphe Jacques Quetelet (1796 - 1874) belgian

Bernhard Riemann 1826 - 1866) german

hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty Re: teste psihologice

Mesaj  kikilina Mier Feb 20, 2008 7:14 pm

[b]Am copiat in pc personal articolul cu "analiza grafologica" ca sa/l studiez mai bine. ms. si pupici multi :*

kikilina

Numarul mesajelor : 33
Data de inscriere : 04/01/2008

Sus In jos

teste psihologice Empty mai am una.

Mesaj  hrisanti Mier Feb 20, 2008 9:22 pm


  • PRESIUNEA SCRIERII LITERELOR
  • bt521e5419dtty
  • Scrierea apasata cu litere uniforme indica dorinta de a placea, dar si tendinte spre excese si instincte puternice. Daca acest tip de scris este putin lizibil pune in evidenta tendinte depresive.
  • Scrierea cu apasari puternice ce se vad pe cealalta parte a paginii exprima forta, vitalitate, nevoie de a combate, spirit opozabil, dar si forta de caracter.
  • Scrisul cu apasari brutale si bruste pe grafemele finale si pe barele lui t reprezinta spirit violent, brutal, uneori manierism. 45521ebl19dty3q
  • Daca grafemele finale sunt intarite se considera ca scrisul reprezinta spirit critic, combativitate, ironie.
  • Scrierea neapasata, fara presiune, cu putine fluctuatii reprezinta lipsa de vointa, inactivitate, tendinte in directiile numite.
  • bt521e5419dtty
  • bt521e5419dtty
  • ISCALITURA, SEMNIFICATII MASCATE
  • bt521e5419dtty
  • Daca iscalitura cuprinde litere mai mari decat cele din text se pune in evidenta vitalitate, expansiune, incredere in sine si prezumtie.
  • Daca iscalitura are grafeme mai mici decat cele decat cele ale textului exprima modestie, repliere spre sine insusi.
  • Iscalitura ilizibila exprima disimulare sau graba.
  • Iscaliturile cu litera de inceput ornamentata reprezinta teama, precautie, constiinta nu prea limpede.
  • Daca iscalitura este scrisa incet si ingrijit pune in evidenta tendinte maniacale.
  • Daca iscalitura are tendinte de urcare inseamna ambitie (adesea nesatisfacuta), iar daca coboara pun in evidenta descurajare, depresie.
  • bt521e5419dtty
  • Analiza grafologica are in atentie si punctualitatea, pozitia si densitatea acesteia. In special, litera t cu inclinatia barei este bine sa fie luata in considerare (s-au dat evaluari in aceasta privinta pe parcursul celor de mai sus).
  • Micile acroseuri exprima in genere tendinte spre aviditate, egoism si acaparare. In schimb terminarea cuvintelor cu prelungiri ale liniei finale indica generozitate, interesanta sau ipocrita.
  • Metoda CREPIEUX- JAMIN pe care am parcurs-o se finalizeaza printr-un tabel cu trei rubrici. In prima rubrica se expun caracteristicile scrisului. Semnificatiile sale, principale se trec in rubrica a doua, iar in rubrica a treia se semnaleaza semnificatiile secundare si concomitentele.
  • LUDWIG KLAGES, la care ne-am mai referit a considerat in lucrarea sa „Handschrift und Charakter” (1923) ca fiecare element al scrisului are o dubla semnificatie in functie de vitalitate. Ca atare se masoara intai gradul de vitalitate (presiunea scrisului si viteza, apoi ritmul si cadenta si celelalte caracteristici).
  • MAX PULVER in lucrarea „Symbolik der Handschrift” (1931) a conturat o optica abisala psihanalista in analiza scrierii. El a accentuat aspectele legate de cele trei zone ale scrierii si a creat o grafologie supraetajata cu implicatii ale constiintei superioare vizuale a partii de sus a grafemelor, o zona mediana si zona inferioara, fapt ce latent exista in multe metode grafologice si pe care am inclus-o in expunerea analizei dimensiunilor grafemelor.
  • Am mai atrage atentia asupra problemei scriiturii de pe plic. Plicul cuprinde adresa si se considera ca reprezinta Eul oficial.
  • Adresa scrisa intr-o zona deasupra liniei mediane reprezinta tendinte de independenta, originalitate, intelectualism.
  • Adresa scrisa jos reprezinta spirit de imitatie, conventionalism.
  • Adresa scrisa sus la stanga reprezinta comportament impregnat de reflexie, atasare de trecut.
  • Adresa jos la dreapta exprima activitate impregnata de tendinte instinctive si pragmatice.
  • Adresa jos in stanga indica o natura mai mult pesimista.
  • Scrierea pe plic cu totul diferita de aceea a textului exprima disimulare.
  • Greselile facute in structura adresei reprezinta tulburari, lupta intre dorinte constiente si pulsiuni instinctive sau distractie si incapacitate de conduite ordonate.
  • Scrierea de pe plic cu grafeme mult mai mari decat scrierea din interiorul scrisorii exprima si semnifica sentimente de demnitate active si dorinte de decor.
  • In genere, examenul grafologic se face incepand cu decelarea vitalitatii, sanatatii, normalitatii, a echilibrului psihic, a fortei, echilibrului si mobilitatii generale. Se utilizeaza informatiile obtinute prin cei 6 parametri descrisi in textele anterioare. Urmeaza analiza caracteristicilor intelectuale si a gradului de cultura exprimat in scris.
  • Se analizeaza apoi iscalitura, plicul cu adresa. Se coreleaza aceste aspecte cu cele obtinute in examenul grafologic descris mai la inceputul acestor implicatii de prelucrari. Echilibrul nervos si mintal se exprima prin fermitatea sau/ si tremuraturile scrisului, prin liniile sacadate, tematica spatiului, a marimii literelor, prin studiul zonelor grafemelor. Echilibrul moral nu trebuie ignorat. Grafologia si grafometria sunt sisteme de determinare de tipologii evolutioniste. Exista, insa limite ale cunoasterii prin scriere a tipologiilor umane. Printre altele multe scriituri de femei au numeroase caracteristici masculinizate. Nici varsta nu se poate determina clar deoarece exista terni adolescenti si totodata exista oameni imbatraniti inainte de vreme.
  • Oricum se poate considera ca exista trei varste de scris, una fiziologica, una de maturizare a scriptorului si una de maturizare a deprinderii de a scrie. Grafologia ca si chirologia si ca si studiul fetei propus de CORMAN se vor dezvolta foarte mult in viitor. Legarea acestor tipologii de teoria proiectiei prezinta mare importanta. Oricum scrierea a intrat in uzanta sociala ca o instrumentare de aport privind identificarea scrierii in falsuri si tot felul de probleme judiciare.

hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty Re: teste psihologice

Mesaj  hrisanti Dum Iun 15, 2008 11:17 pm

<a href="http://www.teste-psihologice.tusiromania.ro">Teste psihologice</a><br /><object width="550" height="350">
<param name="movie" value="http://teste-psihologice.tusiromania.ro/teste/cariera/estiofemeiedesucces.swf">
<embed src="http://teste-psihologice.tusiromania.ro/teste/cariera/estiofemeiedesucces.swf" width="550" height="350">
</embed>
</object><br><a href="http://www.teste-psihologice.tusiromania.ro">Teste psihologice</a>

hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty Re: teste psihologice

Mesaj  hrisanti Dum Iun 15, 2008 11:22 pm


hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty Re: teste psihologice

Mesaj  hrisanti Dum Iun 15, 2008 11:23 pm

<a href="http://www.teste-psihologice.tusiromania.ro">Teste psihologice</a><br /><object width="550" height="375">
<param name="movie" value="
http://teste-psihologice.tusiromania.ro/teste/atentie/testdeatentie7.swf">
<embed src="
http://teste-psihologice.tusiromania.ro/teste/atentie/testdeatentie7.swf" width="550" height="375">
</embed>
</object><br><a href="
http://www.teste-psihologice.tusiromania.ro">Teste psihologice</a>

hrisanti
Admin

Numarul mesajelor : 295
Data de inscriere : 03/01/2008

https://chat-un-anumit-forum.forumgratuit.ro

Sus In jos

teste psihologice Empty Re: teste psihologice

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum